VizeZaAustraliju.com

Radna viza za Australiju

Radna viza za Australiju

Sve veći broj inostranih, kvalifikovanih radnika želi da dođe do australijske radne vize zbog dobrih mogućnosti za zaposlenje u Australiji i visokog standarda života. Ipak, dobijanje radne vize nije nimalo jednostavna procedura i za veći broj podklasa zahteva mnogo vremena. Potrebno je da znate koje sve opcije i uslovi postoje, kako biste znali da li ste pogodni za neku od viza i ,ukoliko jeste, pripremili aplikaciju.

Postoje tri kategorije radnih viza, a to su privremeni rad, trening i obuke i postdiplomski rad.

Za veći broj radnih viza potrebna je nominacija od strane australijskog poslodavca, pa procedura ima 3 koraka: sponzorstvo, nominacija i apliciranje za vizu.

Firma koja sponzoriše treba da posluje aktivno i u skladu sa zakonima. Može da sponzoriše inostranog radnika samo ukoliko ne može da pronađe australijskog državljanina ili nekoga sa stalnim boravištem u Australiji ko može, želi i ima veštine da obavlja taj posao.

Nakon toga, sledi nominacija. Da bi poslodavac mogao da nominuje radnika za vizu, neki od uslova koje mora ispuniti su da obezbedi uslove zapošljavanja koji ispunjavaju određene kriterijume, da ponuđena plata bude u skladu sa prosekom industrije, da nije predmet štetnih radnji i informacija.

Poslednji korak je apliciranje, a uslovi za to su položen IELTS test sa ocenom 5, da se vaša profesija nalazi na listi deficitarnih zanimanja u Australiji, da ispunjavate test veština u vašoj profesiji.

Sa nekim podklasama ove vize moguće je otići u Australiju kako biste prisustvovali obuci ili treningu, ali je za to takođe potrebna nominacija relevantne australijske organizacije.

Postoje i radne vize koje omogućavaju dolazak u Australiju zbog sportskih aktivnosti, redovnog religijskog rada, rada u domaćinstvu visokog državnog zvaničnika.

U okviru radnih viza, postoji kategorija postdiplomskog rada, gde se nudi mogućnost onima koji su završili studije u Australiji da ostanu tu i rade određen broj godina. Potrebno je da su završene studije trajale duže od dve godine.

Radne vize su privremenog karaktera i trajanje zavisi od podklase za koju aplicirate.


Ukoliko vam je potrebna pomoć oko pripreme dokumentacije za vizu za Australiju, možete kontaktirati Future Option, agenciju sa dugogodisnjim iskustvom u pripremanju aplikacija za vize za Australiju Telefon: +381 62 162 88 95 / Viber/Whatsapp: +381 64 56 11 862 . Alternativno, možete poslati e-mail na info@futureoption.net.

Odricanje od odgovornosti: Future Option se ne bavi posredovanjem u pronalazenju posla u Australiji. Future Option nije agent za zapošljavanje ili pružalac usluga za regrutovanje kadrova. Future Option ne nudi konsultantske usluge za poslove u inostranstvu.

Turistička viza

Poseta porodici, posao i turistički obilazak Australije zahteva važeću turističku vizu i ostanak do 12 meseci u Australiji.

Više informacija Popuni upitnik

Studentska viza

Za upis na studije ili kurs engleskog jezika i studiranje u Australiji, potrebna vam je studentska viza.

Više informacija Popuni upitnik

Partner migracija

Partner migracija omogućava zajednički život partnerima, ukoliko je jedan partner državljanin ili stalni rezident Australije.

Više informacija Popuni upitnik