VizeZaAustraliju.com

Studentska viza za Australiju

Studentska viza

Za upis na studije ili kurs engleskog jezika i studiranje u Australiji, potrebna vam je studentska viza.

Studentska viza za Australiju

Ukoliko želite da studirate u Australiji, potrebno je da imate studentsku vizu. Pre nego što uđete u proces apliciranja za vizu, trebalo bi da se detaljno informišete o uslovima i prikupite svu potrebnu dokumentaciju. Cela procedura zahteva dobro planiranje, jer samo ispunjavanje uslova nije garancija da će vam viza biti odobrena, pa aplikacija mora biti veoma dobro pripremljena.

Postoje osnovni uslovi koje treba ispuniti da biste mogli da aplicirate. Pre svega, treba da imate Confirmation of enrollment, kojim potvrđujete da ste se upisali na izabranu obrazovnu instituciju. To znači da treba da platite prvu ratu školarine pre apliciranja za vizu. Ukoliko vam viza ne bude odobrena, škole su u obavezi da vam vrate uplaćeni novac.

Potrebno je priložiti i dokaz o finansijskoj sposobnosti, gde su uključeni troškovi života u Australiji za jednu godinu, troškovi školarine i puta u Australiju. Ukoliko vodite sa sobom dete koje ima od 5 do 17 godina, morate ga upisati u školu, pa je onda potrebno pokriti i troškove školarine deteta.
Uz to treba imati i zdravstveno osiguranje za međunarodne studente, dokaz da planirate da ostanete u Australiji privremeno i položen IELTS test (osim ako upisujete kurs engleskog jezika).

Kada dobijete studentsku vizu morate se pridržavatti pravila i uslova koja se odnose na nju. Treba da obavestite obrazovnu instituciju koju ste upisali o adresi prebivališta, 7 dana nakon što stignete u Australiju i svaki put kada promenite mesto boravka, najkasnije 7 dana nako selidbe.
Morate ići na predavanja (potrebno je da prisustvo bude 80%), a dozvoljeno vam je da radite part-time poslove.

Studentska viza je privremenog karaktera i ukoliko studijski program koji ste izabrali traje kraće od 10 meseci, viza važi jedan mesec duže od studijskog programa. Ukoliko studijski program koji ste izabrali traje duže od 10 meseci, viza važi dva meseca duže od studijskog programa.

Cena takse za obradu aplikacije iznosi 620AUD.


Ukoliko vam je potrebna pomoć oko pripreme dokumentacije za vizu za Australiju, možete kontaktirati Future Option, agenciju sa dugogodisnjim iskustvom u pripremanju aplikacija za vize za Australiju Telefon/Viber +381 62 162 88 95. Alternativno, možete poslati e-mail na info@futureoption.net.

Odricanje od odgovornosti: Future Option se ne bavi posredovanjem u pronalazenju posla u Australiji. Future Option nije agent za zapošljavanje ili pružalac usluga za regrutovanje kadrova. Future Option ne nudi konsultantske usluge za poslove u inostranstvu.

Turistička viza

Poseta porodici, posao i turistički obilazak Australije zahteva važeću turističku vizu i ostanak do 12 meseci u Australiji.

Više informacija Popuni upitnik

Studentska viza

Za upis na studije ili kurs engleskog jezika i studiranje u Australiji, potrebna vam je studentska viza.

Više informacija Popuni upitnik

Partner migracija

Partner migracija omogućava zajednički život partnerima, ukoliko je jedan partner državljanin ili stalni rezident Australije.

Više informacija Popuni upitnik